Voorheen gaf ik vooral mezelf de schuld van de misgelopen zwangerschappen.

Dit is de recentie van Manouk na het doorlopen van het traject van 5 gesprekken bij mij. Ik ondersteun moeders met alle vormen van verlies van kindjes, ook als ze heel klein zijn.

Manouk: “Onlangs heb ik het laatste gesprek bij Jeanette gehad. In de gesprekken die ik met haar heb gehad heb ik veel inzichten gekregen over hoe streng ik eigenlijk voor mezelf ben. Jeanette stelde me soms de vraag: “wat zou je ervan vinden als een vriendin dit tegen je zou zeggen?”

Deze vraag heeft me flink aan het denken gezet. Als een vriendin de dingen tegen me zou zeggen die ik tegen mezelf zeg, dan was het geen vriendin meer geweest namelijk. En van mezelf accepteer ik het blijkbaar “gewoon”. Het is een patroon geworden om streng en hard voor mezelf te zijn, een patroon waarvan ik me bewust ben geworden en graag anders zou zien.

Op dit moment ben ik bezig met kleine stapjes hierin. Wat liever voor mezelf zijn op sommige momenten. Mezelf minder kwalijk proberen te nemen. Voorheen gaf ik vooral mezelf de schuld van de misgelopen zwangerschappen. Nu probeer ik dit vaak om te draaien en op een andere manier te bekijken, op een vriendelijkere manier voor mezelf.

Naast het inzicht wat Jeanette me heeft gegeven, vond ik de gesprekken die ik met haar had ook gewoon ontzettend fijn. Het is een hele lieve, vriendelijke en toegankelijke vrouw, waar je jezelf snel bij op je gemak voelt.  Ze weet waar ze het over heeft en stelt de juiste vragen.

Bedankt voor de fijne gesprekken en de inzichten die je me middels de gesprekken hebt meegegeven!”

Plaats een reactie