Op een andere manier naar mijn verdriet en gemis kijken

Lang heb ik getwijfeld om contact op te nemen met Jeanette. Dankzij een duwtje in de rug van mijn dochter uiteindelijk toch gedaan. En wat heeft mij dat veel gebracht, nooit gedacht dat ik er na 5 gesprekken zo in kan staan zoals ik me nu voel en zo anders met mijn verdriet om kan gaan.

Mijn zoontje Mitchel is 28 jaar geleden en na een zwangerschap van 9 maanden stilgeboren. Hierna heb ik nog 3 kinderen gekregen en toen was het vooral gewoon doorgaan en je verdriet opzij zetten. Maar wat zat ik vast in mijn verdriet en wat was de muur die ik om mij heen gebouwd had hoog. Dankzij Jeanette werd die hoge muur steeds lager en lager.

Jeanette is een lieve warme vrouw die echt naar je luistert en je laat zien dat je op een andere manier naar je verdriet en gemis kan kijken waardoor alles zachter wordt. Ook liet ze me zien dat ik lief voor mezelf mag zijn en niet zo streng, dat ik er gewoon mag zijn. En als iemand aan mij vraagt hoeveel kinderen heb je, niet antwoord met 3 maar met 4 kinderen. En vooral zijn naam Mitchel kan uitspreken wat ik voorheen nooit kon, dat deed te veel pijn. Na de eerste gesprekken ging ik met veel hoofdpijn naar huis, zoveel pijn en verdriet kwam naar boven maar na het derde gesprek voelde ik mij steeds lichter worden en viel er steeds meer van me af.

Lieve Jeanette, bedankt voor onze fijne en open gesprekken. Jij hebt me laten zien dat ik er over mag en kan praten, ook na 28 jaar. En dat zijn naam Mitchel genoemd mag worden en dat hij altijd bij me is.

Liefs Heidi

Plaats een reactie