Vrouwencirkel (Rode Tent)

Rondom elke donkere maan organiseer ik een vrouwencirkel in de Rode Tent Noordoost-Brabant.

Wat is het?
De Rode Tent is een veilige plek voor vrouwen om zich even helemaal terug te trekken uit hun dagelijkse rollen en bezigheden en even helemaal niets te moeten.

Waar komt het vandaan?
De Rode Tent is gebaseerd op het boek The Red Tent van Anita Diamant; een fictief verhaal over hoe vrouwen eeuwen geleden eenmaal per maand, bij donkere maan, wanneer ze menstrueerden, bij elkaar kwamen. Fictief maar gebaseerd op het leven in het Midden-Oosten van een paar duizend jaar geleden. Toen kwamen alle vrouwen, kinderen en oudere vrouwen 3 dagen bij elkaar in een tent. Ze deelden daar het leven met elkaar. Hoe mooi is dat!

Wat gebeurt er?
En nu kun je dat ervaren in mijn vrouwencirkels. Dompel je onder in een veilige, liefdevolle setting met respect voor en ondersteuning van elkaar zonder advies en therapie. Iedere vrouw is mooi en wijs zoals ze is! Je mag stralen en jouw eigen plek innemen. En wat in de vrouwencirkel gezegd wordt, blijft in de cirkel.

We delen met een talking-stick zodat iedereen kan vertellen en er wordt naar je geluisterd. We doen rituelen als kaarsen aansteken voor anderen, elkaar begroeten, onze moeders, grootmoeders, dochters en kleindochters eren, een kaartje trekken. en samen afsluiten.

Meestal is er een thema waarover we delen en soms zijn we ook creatief bezig.

Je gaat opgeladen en licht weer naar huis! Gun jij het jezelf?

Ik nodig je uit om dit te komen ervaren ! Je bent zo welkom!

 

Collage van Rode Tenten door de 5 jaar heen

Wanneer
De komende Rode Tent bijeenkomsten zijn:

  • vrijdag 29 april
  • maandag 30 mei
  • woensdag 29 juni
  • Rode Tent dag op zaterdag 13 augustus
  • maandag 26 september
  • dinsdag 25 oktober
  • woensdag 23 november

Waar en hoe laat?
Deze bijeenkomsten beginnen om 18:00 uur met soep (van Jeanette) en lekkers van de deelnemende vrouwen. Om 19:00 uur starten we de Rode Tent. Afsluiten doen we rond 22:00 uur. Het vindt plaats op De Bongerd 60 in Oss.

Aanmelden en jouw bijdrage
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar jeanettedekruijk@icloud.com. Je bent van harte welkom! Jouw bijdrage is 10 euro. Deelnemen aan de Rode Tent willen we voor elke vrouw mogelijk laten zijn dus neem contact op als het financieel niet haalbaar is. Er is altijd een oplossing.

Meenemen
Een beetje eten om te delen, 10 euro, warme sokken, bord, bestek, theemok en soepkom en jezelf 😉

Ik kijk naar je uit, lekker even een avond voor jezelf en met andere betrokken en lieve vrouwen. We ondersteunen elkaar!

Liefs van Jeanette

 

Op 21 juli 2021 was de Rode Tentdag om het 5-jarig bestaan van deze Rode Tent te vieren. Het was een heerlijke dag en hieronder zie je een impressie.