Vrouwencirkel (Rode Tent)

Rondom elke donkere maan organiseer ik een vrouwencirkel in de Rode Tent Noordoost-Brabant in Oss.

Wat is het?
De Rode Tent is een veilige plek voor vrouwen om zich even helemaal terug te trekken uit hun dagelijkse rollen en bezigheden en even helemaal niets te moeten.

Waar komt het vandaan?
De Rode Tent is gebaseerd op het boek The Red Tent van Anita Diamant; een fictief verhaal over hoe vrouwen eeuwen geleden eenmaal per maand, bij donkere maan, wanneer ze menstrueerden, bij elkaar kwamen. Fictief maar gebaseerd op het leven in het Midden-Oosten van een paar duizend jaar geleden. Toen kwamen alle vrouwen, kinderen en oudere vrouwen 3 dagen bij elkaar in een tent. Ze deelden daar het leven met elkaar. Hoe mooi is dat!

Wat gebeurt er?
En nu kun je dat ervaren in mijn vrouwencirkels. Dompel je onder in een veilige, liefdevolle setting met respect voor en ondersteuning van elkaar zonder advies en therapie. Iedere vrouw is mooi en wijs zoals ze is! Je mag stralen en jouw eigen plek innemen. En wat in de vrouwencirkel gezegd wordt, blijft in de cirkel.

We delen met een talking-stick zodat iedereen kan vertellen en er wordt naar je geluisterd. We doen rituelen als kaarsen aansteken voor anderen, elkaar begroeten, onze moeders, grootmoeders, dochters en kleindochters eren, een kaartje trekken. en samen afsluiten.

Meestal is er een thema waarover we delen en soms zijn we ook creatief bezig.

Je gaat opgeladen en licht weer naar huis! Gun jij het jezelf?

Ik nodig je uit om dit te komen ervaren ! Je bent zo welkom!

Onder de foto vind je de volgende Rode Tent, vanaf volle maan 😉


 

Collage van Rode Tenten door de jaren heen.

De eerstvolgende Rode Tent is op dinsdag 3 september. Het thema is nog niet bekend.

Hoe laat en waar?
De bijeenkomst begint om 18:00 uur met soep (van Jeanette) en lekkers van de deelnemende vrouwen. Om 19:00 uur starten we de Rode Tent. Afsluiten doen we rond 22:00 uur. 
Het vindt plaats op De Bongerd 60 in Oss.

Aanmelden en jouw bijdrage
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar jeanettedekruijk@icloud.com. Je bent van harte welkom! Jouw bijdrage is 10 euro. Deelnemen aan de Rode Tent willen we voor elke vrouw mogelijk laten zijn dus neem contact op als het financieel niet haalbaar is. Er is altijd een oplossing.

Meenemen
Een beetje eten om te delen, 10 euro, warme sokken, bord, bestek, theemok en soepkom en jezelf 😉

Ik kijk naar je uit, lekker even een avond voor jezelf en met andere betrokken en lieve vrouwen. We ondersteunen elkaar!

Liefs van Jeanette

YEAH Het programma is rond en het wordt een fantastische dag!!  Rode Tentdag op zaterdag 20 juli in Haren bij Oss!!

Hieronder staat alle info die je nodig hebt! Aanmelden kan naar jeanettedekruijk@icloud.com, je bent zo welkom voor een heerlijke dag voor JEZELF!!!!

 

De komende data zijn:

  • Rode Tentdag zaterdag 20 juli
  • dinsdag 3 september
  • woensdag 2 oktober
  • vrijdag 1 november

De informatie over de Rode Tentdag komt. Zou je iets willen bijdragen dan neem contact op met mij, jeanettedekruijk@icloud.com of 06-308 63 653. Altijd fijn!!

De Rode Tentdag op 2 september 2023 was weer een heerlijke dag. Met bij de start mist, zodat we niet buiten zijn gestart maar op een heerlijke plek binnen. En op het einde van de dag konden we toch nog in de tent bij elkaar zijn. Hieronder een aantal foto’s van deze dag.

Dit is een impressie van de Rode Tent dag van 13 augustus 2022. Een heel fijne plek, vooral als het 33 graden is 🙂

altaar

Rode Tent dag 2022

Elk jaar is het weer een feest om deze vrouwendag te beleven. Voor de 5e keer op een heerlijk rustige plek in het buitengebied van Haren (bij Oss) komen we tot onszelf en genieten van niks moeten. Je mag relaxen of meedoen. Er zijn al een heel aantal tukjes gedaan op eerdere dagen en dat beschouw ik als een teken dat het veilig en fijn is. En je kunt ook meedoen met de heerlijke activiteiten die verzorgd worden.
Heb je ook behoefte aan een dag even niks, relaxen, delen over wat je bezig houdt of juist niet? Lekker samen ZIJN met andere vrouwen in de rust-stand? Je bent van harte welkom!!!
We gaan onze rollen als moeder, echtgenote, vriendin, collega etc even vergeten, we mogen helemaal onszelf, vrouw ZIJN!

Wanneer en waar is dit feest?
Op zaterdag 13 augustus 2022 vond dit feest plaats op de Eindstraat 18 in Haren (bij Oss). Je bent van 10-18 uur van harte welkom!

Wat gaan we doen?
Brigitta van den Bogert
is YIN stress Release trainer-coach. Ze gaat ons meenemen in het ontspannen van onze psoas-spier.
En ook Kelly van de Geluidentuin komt ons verwennen met een heerlijke klankbeleving met haar fijne instrumenten en mooie stem! Een waar feest!
En Myrthe Loonen komt onze voeten/onderbenen masseren!
Als start en afsluiting gaan we Rode Tent rituelen doen om met elkaar te verbinden, kaarsjes aansteken, kaartje trekken om jouw thema in deze dag mee te nemen en je mag delen in de cirkel.

Hoe en wat met de lunch?
De lunch regelen we samen. Jullie nemen lekker eten mee en ik verzorg soep. Zo hebben we een heerlijke, gevarieerde lunch om met elkaar te delen.
Er is altijd thee, water en lekkers.

Hoe kan je aanmelden?
Kom ZIJN en meld je aan door een mail te sturen naar jeanettedekruijk@icloud.com of te appen/bellen naar 06-308 63 653.

Wat draag jij bij?
Jouw bijdrage is 30 euro. Je kunt contant betalen of om een tikkie vragen.

We begroeten jullie met plezier!!!

 

Op 21 juli 2021 was de Rode Tentdag om het 5-jarig bestaan van deze Rode Tent te vieren. Het was een heerlijke dag en hieronder zie je een impressie.