Lichtjesceremonie

Lichtjesceremonie 31 oktober 2023

Voor het vijfde jaar op rij organiseer ik weer een Lichtjesceremonie. Om de zielen van onze overleden kindjes en dierbaren te vieren. Ik kijk naar een ziel heel anders dan naar een overleden babytje. Ik werd me daar steeds meer van bewust. Fleurtje was een heel klein kindje maar nu, na 26 jaar, mag ze Fleur heten omdat ik haar niet meer als babytje zie maar als liefdevolle, stralende en wijze ziel die bij me is en met me mee leeft. Er gebeuren de wonderlijkste dingen en ik voel vaak dat Fleur de regie heeft.

Wat gaan we doen en wanneer?
Op dinsdag 31 oktober wordt het Keltische Samhain gevierd. Het is onder andere een viering voor eenieder die ons heeft verlaten. Er worden kaarsen aangestoken om bescherming te geven. In die periode is de sluier tussen de andere wereld en onze wereld heel dun. Hoe mooi is het om juist dan ruimte te maken voor het vieren van de zielen van onze kindjes en dierbaren. We steken kaarsen aan en doen een ritueel. Ook zal er mooie muziek zijn en zullen er toepasselijke gedichten en teksten worden voorgelezen. Misschien vind je het fijn om een object of één of meer foto’s mee te nemen om bij je kaarsje of kaarsjes die je aansteekt te zetten.

Wie kunnen meedoen?
Iedereen die een of meer kinderen mist, lang- of kortgeleden, overleden tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of in de jaren erna en ook als je een of meer miskramen en/of abortussen hebt meegemaakt, want ook daarbij zijn zielen aanwezig en ook die mogen we in het licht zetten.
Verder als er een dierbare is overleden, ben je van harte uitgenodigd. Een partner, vader, moeder, zus, broer,oma, opa, vriend, vriendin, noem maar op. Kortom als het vieren van de zielen en ze in het licht zetten je aanspreekt, ben je zeer welkom.

Waar en hoe laat komen we bij elkaar?
We komen om 19:30 uur bij elkaar in @Paulus, Oude Litherweg 2 in Oss. Het zal ongeveer om 21:00 uur afgelopen zijn.

Vrijwillige bijdrage
Deelname is gratis. Er is een box waar een vrijwillige bijdrage in gegeven kan worden. Dat kan dus contant maar je mag ook om een tikkie vragen. Dank je wel!

Hoe kan je aanmelden?
Door een mail te sturen naar jeanettedekruijk@icloud.com met vermelding van je naam en met hoeveel mensen je deelneemt. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met alle benodigde informatie.

Freddy van Eerd van Tempus Uitvaartzorg helpt met het organiseren!

We verwelkomen je heel graag op dinsdag 31 oktober!

Lieve groet, Freddy en Jeanette

Na afloop!
31 oktober 2022 is alweer geweest. Hieronder de mooie foto’s van Yvonne Jansen Imminga, die een goede impressie geven hoe het was.
De voorbereiding en opbouw is met hulp van Freddy van Eerd goed gelukt!
Eerst zijn kaarsjes aangestoken, daarna hebben we een boodschap voor onszelf van een overleden dierbare mogen opschrijven. Ieder mocht kiezen of ze dat voor wilde lezen.
De rouwclowns Mazzel en Pippa waren mooi aanwezig.
En harpiste Nicole de Veer verwende ons met haar intuïtieve spel. 
Met een dankbaar gevoel hebben we de ceremonie afgesloten.
Dank aan alle lieve helpers en deelnemers. Samen hebben we deze ceremonie heel mooi vorm gegeven.
Liefs van Jeanette