Lezing Elsbeth Kuysters

Onderstaande lezing was een bijzondere avond voor de deelnemers. En er bleek grote behoefte te zijn om met lotgenoten in contact te komen die ook een dierbare aan zelfdoding verloren hebben.

Mocht dit je aanspreken of ken je iemand die daar behoefte aan heeft, dan kun je contact opnemen met mij.

Jeanette, tel 06 – 308 63 653 of mail naar info@rouwcafe-oss.nl.

Dank je wel.

 

Lezing Rouwcafé Oss – donderdagavond 9 maart 2023
Om 19:30 uur in lunchzaak Ini Mini, Houtstraat 3 in Oss.

Lezing van Elsbeth Kuysters, moeder-schrijver-psycholoog

Zinvol voortleven na een groot verlies

Over verlies, rouw, liefde en zingeving

 Doelgroep: voor iedereen met verlies

Het Rouwcafé nodigt u uit op 9 maart 2023 een lezing bij te wonen over rouw en verlies, verzorgd door Elsbeth Kuysters.

Elsbeth is naast ervaringsdeskundige – ze verloor in 2017 haar enig kind Sara aan zelfdoding – ook psycholoog en neemt u die avond mee in diverse aspecten van rouw, die op een heldere wijze uiteen worden gezet. Zij schuwt daarbij de humor niet, hoe moeilijk het onderwerp ook is.

Rouw is rauw en kost veel energie. Zijn er kaders voor rouw en hoe werkt het precies? Wat moet je eigenlijk voelen in die rouwperiode, of voel je helemaal niks? Kun je als partners eigenlijk wel rouwen samen? Ook wordt de relatie tussen rouw en burn-out belicht.

Zoals gezegd verloor Elsbeth in 2017 haar enig kind Sara aan zelfdoding, hetgeen haar inspireerde tot het schrijven van het troostende en liefdevolle boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’. Na de pauze geeft Elsbeth u een kort inkijkje in de kernboodschappen van haar boek. Zo ervaart ze dat de liefde en verbinding blijven bestaan. Daar verandert de dood niks aan. Het boek geeft herkenning voor iedereen die iemand verloren heeft. Rouw is universeel en dat is precies waarom Elsbeth dit boek heeft geschreven: om anderen tot steun te zijn en te inspireren.

Naast het werk in haar eigen coachingspraktijk AMON in Oosterhout, schrijft Elsbeth diverse blogs en artikelen, o.a. voor Nel Magazine, een tijdschrift voor ouders van een overleden kind. Tevens is ze als freelance trainer verbonden aan 113 Zelfmoordpreventie. Daarnaast is ze mede-oprichter van Stichting Saarisnietgek en auteur van het Magazine Saarisnietgek. Een eenmalig magazine voor kinderen 10-12 jaar over mentale gezondheid.

Elsbeth ontmoet u graag op donderdagavond 9 maart 2023 om 19:30 uur in Ini Mini, Houtstraat 3 in Oss. Inloop vanaf 19:15 uur.

De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Tempus Uitvaartzorg uit Oss. Daardoor is de toegang gratis. Op de avond zelf zal het spaarvarken van het Rouwcafé aanwezig zijn voor een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@rouwcafe-oss.nl. Graag ook het aantal personen vermelden.

Voor meer informatie:
www.rouwcafe-oss.nl
www.elsbethkuysters.nl
www.saarisnietgek.nl