Het gaat alle kanten op

Daar ben ik weer. Met indrukwekkende ervaringen. Door het dispuut van Vincent werd ik uitgenodigd voor een mamadag! Zo leuk dat ze dat organiseren! En het was een geweldige dag! Andere moeders en andere dispuutsleden spreken, het nieuwe dispuutshuis bewonderen en ze hadden voor allemaal een superleuke activiteit geregeld: yoga met geitjes! Het was zo leuk!! De geitjes waren zo rond een jaar oud en ze sprongen zomaar op je rug of buik, afhankelijk van de yoga-houding en waar de brokjes van de boer terecht kwamen!! We hebben zoveel plezier gehad! DANK jullie wel, heel fijn om te ervaren.

Vorige week was een week waarin ik eigenlijk naar het huis van mijn zus in Warns (Friesland) zou gaan. Maar ik heb gekozen om thuis te blijven. Daardoor kon ik heerlijk allerlei klussen doen zoals het serredak poetsen, de magnolia snoeien, opruimen en stekjes poten en planten verzorgen. Zelfs de garage voor een gedeelte opgeruimd! Heel blij mee.

Ook heb ik met Mientje van de Graaf gesproken. Zij geeft klankbelevingen en we hebben afgesproken dat ze daarvoor naar de Rode Tent van 2 oktober komt! Superfijn!

Op vrijdag ben ik naar het familiehuis in Voorthuizen gegaan. Vincent was daar de vorige dag al aangekomen met een bestelauto met heel veel boodschappen en 5 biertafels en 10 banken. Ze staken uit aan de achterkant dus het was een heel spannende rit. Hij kwam zelfs drie keer politie tegen maar hij had alles goed vastgebonden en is niet aangehouden. Hij was op weg om zijn 21-diner te organiseren met het dispuut. Door corona is het 4 jaar later geworden, dus een 21+4-diner. Een mooie traditie waar de ouders bij aanwezig mogen zijn. Vrijdag zijn we samen aan de gang gegaan om gerechten te maken en drank in te kopen! Hij had 37 mensen uitgenodigd, inclusief de hulp van ons. Ik keek mijn ogen uit! Wat een hoeveelheden, nog nooit meegemaakt, zoveel eten en drank! Haha! Maar het was echt de moeite waard. Op zaterdag om 15 uur kwamen de gasten langzaam binnen euh buiten aan. We hadden een grote tent opgezet om het weer te trotseren. Het heeft geregend maar ook heeft de zon geschenen. Ik heb niet gemerkt dat de regen hinderlijk was. Wat een prachtig feest werd het. Natuurlijk werd hij op de hak genomen door de mannen. Maar wat ik ook te horen kreeg in gesprekken is dat ze er voor elkaar zijn. Ze voeden elkaar op, soms met harde en rake kritiek. Maar ze leren daar zoveel van. En er wordt dus goed voor elkaar gezorgd. Als ik zie hoe Vincent bijvoorbeeld dit feest georganiseerd heeft, heel veel respect! Diepe buiging voor hem. Het liep zo soepel en hij was zo aan het genieten zaterdagavond! Daar doen we het met z’n allen voor! En de mannen hebben onder elkaar broederschap, zo voelde het. Petje af! En ik heb heel bijzondere gesprekken gevoerd, zelfs over non-dualiteit. Heel bijzonder dat dat ook in het dispuut voorkomt. Toen Vincent in 2017 bij het dispuut kwam dacht ik: Oh nee, mijn zoon in een dispuut, alleen maar zuipen. Nou, dat gebeurt ook, maar er gebeurt veel meer. En ze gaan voor het studeren naar Eindhoven maar wat ze ernaast allemaal leren is zo belangrijk voor hun verdere leven! Heel indrukwekkend!
De volgende dag, een heel aantal mannen bleef slapen in tenten, was er een ontbijt en koffie en daarna gingen we weer opruimen. Heel veel werk maar ja, na zo’n feest lukt het prima. Vincent is maandag nog gaan poetsen en daarna was het klaar. Ik ben een trotse moeder en heb met volle teugen genoten!!

Maandagavond ben ik met Joan naar het beeld Stille Strijd in Den Bosch gegaan. Wat bijzonder om te zien. En de verhalen van mensen te horen. De zanger van de band Hiigo zong een paar liedjes, waaronder Tankstation. Heel mooi passend bij Stille Strijd. Het beeld is gemaakt om aandacht te vragen voor depressie en zelfdoding door jongeren. Alle info vind je hier. Laten we het hebben over mentale gezondheid, het gesprek aangaan.

Dinsdagavond was de leerlingenavond van Maaike Widdershoven, ik zing in haar koor Prettig Gestemd. Zo gezellig en ontspannen! Het gaat bij haar echt over plezier hebben in zingen en dat past bij mij. Ik kan er best eens even naast zitten, maar met enthousiasme zingen is heerlijk!!

Gisteravond was eigenlijk de bijeenkomst voor Vrienden na het leven gepland. Vanuit het Rouwcafé is deze groep opgestart. Juist ook voor de mentale gezondheid van jongeren die met zelfdoding van een vriend of vriendin te maken hebben gekregen. Maar op het laatste moment hebben we het afgezegd door afmeldingen. Helaas. We gaan een nieuwe datum zoeken.

Komende dinsdag komt Medium Noëlle weer naar Oss. De avond is VOL. Maar ze komt weer op donderdag 25 juli en daar is nog voldoende plek! Kijk voor alle info hier.

Willemien en ik hebben weer nieuwe data gepland voor Familieopstelling in de mandala Je vindt ze op mijn website.

En dan ga ik op vakantie naar Zweden en daarna naar Vrouwenfestival Lorelei. Daar kijk ik erg naar uit!

En dan ….  de Rode Tentdag!! Op zaterdag 20 juli van 10-18 uur in Haren (bij Oss) ben je van harte welkom om een heerlijke rustige dag te beleven met andere vrouwen en met mooie activiteiten.
Alle informatie vind je op mijn website. De vroegboekkorting geldt tot 1 juli, dus zorg dat je je plek reserveert vóór die datum!! We gaan kennismaken met Rode Tent-rituelen, we gaan shaken, Jacqueline en Lilly nemen ons mee in ademwerk gebaseerd op de methode van Marleen van den Hout, we gaan lunchen en bijpraten en dan komt Brigitta voor Yin Psoas Stress Release en klankbeleving en we sluiten af in de Rode Tent. We begroeten je heel graag.

De futen hebben na een maand broeden een klein fuutje om voor te zorgen! Het is moeilijk om de kleine duidelijk op de foto te krijgen, maar het genieten is er niet minder om!! Op de rug van de moeder lekker dobberen in de vijver! GEWELDIG!!

Rest me je te bedanken voor het lezen van mijn ervaringen. Heel fijn! Ik wens je een goede mentale gezondheid. En ik wens je een mooi weekend en ik zal na half juli weer een nieuwsbrief maken. Maar nu eerst voorbereiden voor de vakantie!!

Lieve groet,

Jeanette

Plaats een reactie