Zo moe

Zo moe

Toen ik in een burnout kwam had ik dat helemaal niet door. Het was in die tijd nog niet zo bekend ook, het is ongeveer 20 jaar geleden. Ik was zo moe en zag alles zwaar in. Ik zag er geen gat in. Ik kreeg niks meer voor elkaar. Lag dagen op de bank en maar te denken. Denken over hoe ik dit kon oplossen. En daar werd het alleen maar nog moeilijker van. Door mijn zoon naar de oppas te laten gaan kon ik tijd voor mezelf vrijmaken. Maar ik had geen idee, kon niks en lag maar op de bank. Ik kon nog net mijn gezin draaiend houden.

Met hulp heb ik langzaam de benen er weer onder gekregen. Letterlijk ook want een van de tips die ik kreeg was: ga 3 keer per week 20 minuten wandelen. Oh, dat was me een opgave! Alleen al dat ik de deur uitliep, zo spannend! Maar ik ging het toch wel doen. Iets doen wat voelde als moeten veranderde langzaam in een heel fijne bezigheid. Even buiten zijn, mijn neus in de wind, de zon op mijn wangen, de natuur volgen, heel bijzonder werd het. Ik begon me opgeladen te voelen als ik weer thuiskwam. Zo mooi en fijn.

Er waren nog veel meer dingen die veranderden in die tijd. Hoe om te gaan met mijn familie, dingen die voor mijn gevoel moesten veranderden naar mogen doen. Mijn werk stopte omdat ik dat niet meer georganiseerd kreeg en er ook geen energie van kreeg. Het was een hele puzzel. Ook het wennen aan dat het nooit meer wordt zoals het ervoor was. Het is een levens-veranderende periode geweest.

En ook deze ervaringen brachten me veel. Uit niks meer kunnen naar leren dat ik het anders mocht doen, zoals het voor mij past en niet zoals het voor anderen moet. Het was een soort van opschoning van mijn gedragingen zodat ik weer energie ging krijgen in plaats van dat alles energie kostte. Heel mooie inzichten heb ik mogen krijgen.

Dat is wat ik niet kon zien toen ik er middenin zat. Maar het brengt heel veel mooie veranderingen waardoor ik anders, fijner, lichter ging leven.

Loop jij vaak tegen je grenzen aan en ga je toch maar steeds door? Ben je bereid om te gaan kijken hoe het ook anders kan zodat je weer lichter en met vreugde het leven kunt leven?

Ik loop graag een eindje met je mee op je ontdekkingstocht. Samen is veel fijner dan alles alleen uit moeten zoeken.

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Vraag dat hier aan.

Op naar licht leven en van moeten naar mogen! Neem jij de stap?! Mag jij jezelf dit gunnen?

Heb een rustig weekend,
Liefs van Jeanette


Plaats een reactie