Ze laat je vooral voelen

In mijn blog van deze week is Willemien aan het woord. Zij heeft bij mij een EMDR-sessie gedaan in september 2021. Ze vertelt hieronder haar ervaringen.

“Het is alweer een tijd geleden dat ik bij Jeanette een EMDR-sessie gedaan heb.

Ik zat toen in een moeilijke situatie omtrent mijn dochter en kleindochter. Het maakte me verdrietig en ik vond het moeilijk om het verhaal daarvan aan anderen te vertellen.

Ik ken Jeanette al een tijd en ik weet dat zij heel liefdevol met je omgaat. En omdat ik nog nooit een EMDR-sessie gedaan had en wilde ervaren hoe dat was heb ik een afspraak met haar gemaakt.

Allereerst probeert zij om je verhaal voor jezelf en voor haar duidelijk te maken. Dan begint de sessie met een belangrijke zin voor mij, die Jeanette uitspreekt waarbij ze zachtjes om de beurt op je handen tikt.

Ze laat je vooral voelen. Nou, ik heb van alles gevoeld, dingen die ik niet eens wist dat ze er zaten! Ook stelt ze voor een beeld te maken van de situatie waarin je zit. Dat werkte heel goed bij mij met uiteindelijk veel inzichten omtrent mezelf. Het fijne is ook dat ze je 14 dagen later belt om te vragen hoe het is. Na afloop vroeg ze of ik behoefte had om een moodboard erover te maken. Ik kwam op het idee om een schrijfmandala te maken van de zin die belangrijk voor me was. Daarbij schrijf je die zin heel vaak op als een mantra en maak je de mandala verder af met kleur. Dat werkte heel helend voor mij.

Dank je wel lieve Jeanette voor deze bijzondere ervaring.”

Jij bedankt voor je mooie woorden Willemien! En zo fijn dat we jouw schrijfmandala hierbij mogen zien.

Echt een prachtige manier om de gewenste overtuiging, waar we mee gewerkt hebben, op te schrijven en het past zo mooi bij jou. Dank voor je vertrouwen. Ik ben er dankbaar voor.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie