Toch een nieuwsbrief op zondag

Toch op zondag een nieuwsbrief. Meestal houd ik het weekend vrij, maar ik wil jullie toch graag even bijpraten over de afgelopen twee weken.

De Rode Tent op 8 maart, Internationale Vrouwendag was een mooie avond. En bij de deelronde over hoe de vrouwen erbij zaten kwam het thema al helemaal aan bod. Zo bijzonder om te ervaren, er was geen programma voor nodig. Daar houd ik van hoor! De volgende Rode Tent is op maandag 8 april. Morgen bedenk ik het thema daarvoor, iets met lente? 😉

De zondag erna was het Korenfestival in de Berchplaets in Berghem. Wat een feest om op te treden, ik heb er zo van genoten! Maaike Widdershoven heeft zoveel ervaring, het liep echt heel mooi. Ik ben blij met mijn plek in dit koor, Prettig Gestemd!

Voor het Rouwcafé kwam Anja Paalvast van de Vereniging Ouders Overleden Kind flyers brengen en we bleken nogal wat van dezelfde soort activiteiten te doen. En ook in het Talentcentrum. Zo kwam ik aan de nieuwe contactpersoon, die ik kan contacten voor de nieuwe data voor het Rouwcafé in 2024. En we delen ook het verlies van een kind, weliswaar heel verschillend, maar toch. Moeders vinden elkaar daarin. Dank je wel Anja voor de mooie verbinding.

En daarna kwam de langverwachte avond voor Vrienden na het leven. De lotgenotengroep van het Rouwcafé voor mensen die een vriend of vriendin missen door zelfdoding. Marleen begeleidde de avond en er waren vijf deelnemers. Echt heel mooi wat gedeeld kon worden. In hun dagelijkse leven is er weinig tot geen ruimte om hun ervaringen te kunnen delen. Bij deze groep mag en kan dat wel en emoties mogen er ook zijn. Het was een heel bijzondere avond voor ons allemaal. Dank jullie wel.

Mijn workshop Een spirituele kijk op de dood, contact met overleden dierbaren was op 15 maart en er was één deelneemster. Ik maak me daar niet druk om, dan is het zo de bedoeling. En het werd een zeer gewaardeerde middag waarin veel ruimte was voor het delen van ervaringen met vier overleden dierbaren. Zo dankbaar dat het zo mag lopen en dat ik dat mag waarderen. Zo is het goed. Er komen nog een aantal workshops aan, 16 april is inmiddels VOL!

Er is een lotgenotengroep in het Rouwcafé voor moeders die een kind aan zelfdoding hebben verloren. Er zijn nu 7 moeders die meedoen. Maar de twee laatste moeders die aansloten werden door heftige verhalen overvallen. We hebben besloten om te kiezen voor het starten van een tweede groep. Dan blijft de eerste groep met vijf moeders intact. En bijzonder dat zich ook twee moeders meldden. We gaan in april starten, de datum wordt nog bekend. Zo dankbaar voor de bereidheid van Joan om de 2e groep te gaan begeleiden. Zij was de eerste die zich meldde eind 2022 omdat ze lotgenotencontact zocht.

En dan kwam medium Noëlle weer een avond verzorgen en ze nam gebakjes mee! Want we hebben de samenwerking twee jaar geleden gestart en zijn er super tevreden over. Het is zo’n fijne samenwerking. Ze komt donderdag 25 april weer en dan is er nog 1 plekje om 19 uur. De rest is al VOL! Dankbaar! Op dinsdag 25 juni zijn nog plekjes!

Het boek Een gift uit Avalon van Annet Brouwer heeft een upgrade ondergaan. Annet vertelt zeer persoonlijke verhalen van ‘gewone’ mensen die in het dagelijks leven werden verrast door een teken van een overleden dierbare. Ze heeft 125 verhalen verzameld die mensen vaak nog niet eens hadden gedeeld met anderen. De ervaringen zijn onvergetelijk en van buitengewone betekenis. Ik ben zo blij dat ze deze verhalen gebundeld heeft. Het is heel gewoon om contact te ervaren met overleden dierbaren, maar we praten er niet over. Het is een taboe. Door te weten dat er veel mensen ervaringen hebben kan het taboe er hopelijk vanaf! Ik mocht bij de boekpresentatie zijn. Heel mooi! Geïnspireerd? Lees haar boek! Je kunt een exemplaar bestellen door een mail te sturen naar annet.brouwer@farus.nu.

Gisteren was een bijzondere dag. De moeder van mijn ex en vader van mijn kinderen is over haar lijden heen gegaan en ik kreeg een kaart om bij het afscheid te zijn. We zijn 4,5 jaar geleden gescheiden maar ik wilde er, zeker voor mijn zoon Vincent, heel graag bij zijn. Dus op naar Castricum. Het was een mooi afscheid en Corry is in het licht en in de bloemen gezet. Ze was heel productief met schilderen, er bleken meer dan 500 schilderijen door haar gemaakt te zijn. Mooi dat soort details en veel herinneringen. En ik werd heel liefdevol ontvangen. Een heel bijzondere ervaring.

Komende woensdag 27 maart is er weer een workshop Familieopstelling in de mandala om 14 uur. Sluit je lekker last-minute aan? We hebben nog plek en we kijken naar je uit. Verwen jezelf met een middag intuïtief tekenen en kleuren. Het is heerlijk om te doen en je krijgt ook ruimte om te delen wat er met je gebeurde. Zo fijn!

Nou, er gebeurt heel veel en dan wil ik nog delen over de futen. Ik heb ze zien baltsen en de derde fuut is verjaagd! De andere twee zaten echt fladderend achter de derde aan, net boven het water. Dat had ik nog nooit gezien. Ik vind ze normaal gesproken heel vredig en rustig haha! Ze zijn ook een nest aan het maken, ik blijf ze volgen! Zo mooi!

Dan ga ik afsluiten, als je nog bij me bent, dank je wel! Zo lief dat je me volgt.

Wens je nog een mooie zondag en graag tot gauw ziens! Er is genoeg te beleven in mijn huis aan De Bongerd 60 in Oss! Ik ben dankbaar voor de inspiratie van Fleur! Dank je wel voor je hulp lieve dochter, ik hou van jou!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie