Samen stilstaan bij verlies

Al ruim 5 jaar bestaat het Rouwcafé in Oss. Een plek om even tijd te nemen om te kunnen vertellen over het verlies of de verliezen die mensen meemaken en ook te luisteren naar de ervaringen van anderen.

Als je met verlies te maken krijgt is je omgeving in het begin aanwezig. Maar na een tijdje ebt dat toch weg. De ervaringen die we te horen krijgen zijn toch vaak dat de wereld van degene die het verlies meemaakt stil staat en de omgeving niet (voldoende) begrijpt welke impact dit heeft. Als je bijvoorbeeld je partner verliest, dan valt er (soms plotseling) heel veel weg. Het is voor mensen die deze ervaring niet kennen niet voor te stellen hoe dat voelt. En dat maakt dat je je heel alleen kunt voelen met het verdriet en gemis.

Daarom organiseren we met veel enthousiaste vrijwilligers meerdere keren per maand bijeenkomsten:

  • Twee ochtenden (1e en 3e woensdag van de maand) in het Talentcentrum en twee avonden (2e en 4e woensdag) in Inimini (voorheen ’t Hof).
  • Ook wordt Ontmoet Anders één keer per maand georganiseerd met iets creatiefs of muziek om op een donderdagochtend bij elkaar te zijn.
  • En op de eerste zondag van de maand Samen Zijn, gezellig samen in de stad iets drinken.
  • Jong Ontmoet, een groepje jongeren die het verlies van bijvoorbeeld een ouder hebben meegemaakt. Wij brengen de jongeren bij elkaar om te kunnen delen, wandelen, samen te lunchen, steeds iets anders.

En in het Rouwcafé moet niks. Als mensen aansluiten en het moeilijk vinden om te praten dan is dat helemaal okee. Luisteren kan ook al veel herkenning brengen.

Rouwcafé Oss is een Stichting. We ontvangen geen subsidie en zijn volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en de bijdragen van sponsoren. Om ons mooie werk te kunnen voortzetten, vragen we om ons te steunen. Ieder bedrag groot of klein is zeer welkom. Je wordt dan vriend van het Rouwcafé. Je doneert jaarlijks een bedrag tot wederopzegging.

Mocht je ons willen steunen, dan kun je mailen naar info@rouwcafe-oss.nl en sturen we je het invulformulier.

Waarom vraag ik dit? Ik ben sinds een jaar coördinator van dit waardevolle Rouwcafé en we willen heel graag door met ons mooie werk. Vandaar dat ik zo vrij ben om dit te vragen in mijn (bijna) wekelijkse mail.

En als je denkt: daar wil ik ook aan meewerken als vrijwilliger! Dan ben je van harte welkom. We hebben begeleiders en gastvrouwen, de sponsorcommissie en de pr-commissie. Daar kunnen we zeker hulp gebruiken. En we hebben ook een vacature voor voorzitter. Germien Brouwer, oprichtster, neemt per 1-1-2023 afscheid als voorzitter, helaas!

Ben je of ken je iemand die geschikt zou kunnen zijn om een van de vrijwillige taken te doen? Laat me dat dan weten! Stuur een mail naar info@rouwcafe-oss.nl en ik neem contact op.

Bezoek de website voor alle informatie: www.rouwcafe-oss.nl

Dank voor jullie aandacht!

Mooi weekend,

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie