Overgegane zielen in het licht zetten

image6

Ik ben opgegroeid in een gereformeerd gezin. We hadden niet de rituelen die bijvoorbeeld de katholieken hebben zoals een kaarsje aansteken. Dat heb ik in Brabant geleerd, waar ik alweer 26 jaar woon. En ik ben blij dat ik dat nu ken. Het is een op het oog eenvoudig ritueeltje maar het kan zoveel betekenen. Een kaarsje voor iemand branden die ziek is of geopereerd wordt. Een kaarsje aansteken voor iemand die overgegaan is en zo een goede reis wensen naar het licht. Iemand in het licht zetten die het moeilijk heeft. Het kan eigenlijk in zoveel situaties. Ook als je een miskraam of abortus hebt gehad kun je de ziel in het licht zetten. Of een kindje overleden in de baarmoeder of rond de geboorte. Voor opa of oma een kaarsje branden. In mijn praktijk worden mensen vaak geraakt door het aansteken van een kaarsje.

Op maandag 31 oktober kun je meedoen met de Lichtjesceremonie. Dan gaan we alle overgegane zielen in het licht zetten. Er zullen heel veel kaarsjes staan, dus je kunt voor meerdere zielen licht maken door een kaarsje aan te steken. En je kunt ook foto’s of een voorwerpje of symbool meenemen om bij de kaarsjes te zetten.

En ik heb nog mooi nieuws. Twee jaar geleden hadden we prachtige klanken die Nicole de Veer uit haar harp toverde. Ook deze keer komt ze ons weer verwennen met haar klanken! Echt heel bijzonder en mooi!

We zullen in de voormalige Pauluskerk in Oss rond het altaar verzamelen. Er zijn stoelen en banken voor degenen die het lastig vinden om een poosje te staan. Wel belangrijk om te melden is, dat we ervoor kiezen om de kerk niet te verwarmen. Dus trek lekker warme kleding aan.

Kom je ook kaarsjes aansteken? Je bent van harte welkom! Stuur even een mail naar jeanette@vlindermama.nl en vermeld met hoeveel personen je meedoet. Dan ontvang je een bevestiging met alle informatie.

Ik kijk er al naar uit, het wordt met de hulp van Freddy van Eerd van Tempus Uitvaartzorg weer een mooie Lichtjesceremonie.

Mooi weekend,

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie