Niet goed genoeg

Gisteren hebben Astrid van der Heijden van Atelier Cracht en ik een heerlijke workshop Wat je zoekt dat vindt jou mogen organiseren. We hadden één deelnemer en dan is het fijn als ze niet alleen lekker aan het creatief bezig zijn is. Dus heb ik meegedaan. En met plezier!! Eerst met ecoline en water aan het spelen, dan teksten en plaatjes uitknippen. Die opplakken en verbinden met stippen. En nog een elfje schrijven, een klein tekstje van 11 woorden. Ik vond het heerlijk om te doen.

De tekst midden onder vond ik heel toepasselijk. Ik kom dat ook nog af en toe in mijn leven tegen: het “niet goed genoeg”-gevoel. En zoals de tekst ook zegt: het is bij veel mensen het grootste struikelblok voor een gelukkig leven. En dat is toch heel jammer. Eigenlijk krijgen we de overtuiging dat we niet goed genoeg zijn ingeprent in onze jonge jaren. Door pestgedrag, door het niet-gezien zijn, doordat de verwachtingen heel hoog waren enzovoort. Maar dat was toen. En het is nu niet helpend om daar nog steeds tegenaan te lopen. Het beperkt ons in voluit licht leven.

In de EMDR-sessies die ik je kan geven kunnen we daar heel mooi mee werken en ook de gewenste overtuiging er tegenover zetten: ik ben goed zoals ik ben. Of een andere meer aansprekende tekst voor jou. Ik begeleid je met aandacht naar een getransformeerde inprent die je helpt om wel voluit Licht te Leven! Je kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen om samen te kijken hoe ik je kan ondersteunen.

Ik begroet je graag met liefdevolle vriendelijkheid!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie