Moederdag 2022

Afgelopen weekend las ik het boek Na dit leven van Eben Alexander, een neurochirurg uit Amerika. Uit het niks wordt hij snel ziek en belandt met hersenvliesontsteking op de IC en raakt in coma. De artsen die hem behandelden gaven aan dat er 95% kans was dat hij zou overlijden. Terwijl zijn dierbaren over hem waakten en zijn hand vasthielden, lag hij 7 dagen in coma en maakte een bijna-dood-ervaring mee.

“Hij schrijft dat hij, zonder lichaam, op een prachtige plek kwam waar overal om hem heen miljoenen vlinders waren. Enorme fladderende golven die naar beneden en weer naar boven vlogen. Er verscheen niet één enkele vlinder maar het was een groep die samen een stroom vormde die zich levendig en kleurrijk door de lucht bewoog. Er vloog een prachtig mooi meisje met hem mee. Ze sprak zonder woorden tegen hem. Hij vertaalde het in aardse taal als:

  • Je wordt bemind en gekoesterd, innig en voor altijd
  • Je hebt niets te vrezen
  • Je kunt niets fout doen

De boodschap stroomde met een enorm en krankzinnig gevoel van opluchting door hem heen. Het was alsof hij regels kreeg voor een spel dat hij zijn hele leven al speelde terwijl hij het nooit volledig had begrepen.”

Deze arts was een echte wetenschapper, een kundig arts. Als patiënten hem vertelden over hun ervaringen tijdens een operatie, deed hij dat af als hallucinaties. En als je doodging dan was er niks meer. Nu heeft hij zelf ervaringen meegemaakt en begrijpt de ervaringen van zijn patiënten en is 180 graden gedraaid over leven na de dood.

Ik wil dit graag met je delen omdat het voor mij zo troostvol is. Ik kreeg tranen in mijn ogen door zijn ervaringen. Dood betekent niet weg maar een overgang naar een andere dimensie. Onze dierbaren die overleden zijn, zijn niet verloren of weg. Ze zijn er nog, alleen niet fysiek.

Misschien geeft dit jou troost of een ander perspectief op de dood.

Voor iedereen die door het overlijden van een moeder of kind Moederdag moeilijk vindt: hoe zou het zijn als soortgelijke ervaringen op ons wachten? En onze moeder en/of kind dit ervaart?

Ik wens je een liefdevolle Moederdag.

Liefs en een dikke knuffel van Jeanette

 

Je kunt hierover met mij in gesprek. Vrijblijvend en open. Ieders ervaring neem ik serieus. Klik hier om contact op te nemen. Je bent van harte uitgenodigd.

Plaats een reactie