Lotgenoten na zelfdoding dierbare

🦋
Begin december kreeg ik de vraag van een moeder wiens zoon ruim een jaar geleden gekozen heeft om een einde aan zijn leven te maken. Ze sprak de wens uit om met lotgenoten in contact te komen. Begin januari mailde Elsbeth Kuysters me met de vraag of we een lezing konden organiseren over haar boek Moederhart vol rouw en liefde. Over zinvol voortleven na het grote verlies na de zelfgekozen dood van haar enig kind, dochter Sara.
🦋
En gisteravond was de lezing. De deelnemers waren vol aandacht. Een zelfgekozen einde van het leven van een dierbare meemaken is heel heftig. Hoe mooi is het dan om met anderen in contact te komen die dit verlies ook kennen om ervaringen te kunnen delen en herkenning en erkenning te vinden. En er wordt een groepje gestart voor lotgenoten die met zelfdoding in aanraking zijn.
🦋
Ik ben diep onder de indruk: wat kan het leven mooi lopen. Het is zo verdrietig om zelfdoding dichtbij mee te maken, maar als er zo ondersteuning komt, dan ben ik diep dankbaar! Dank lieve kinderen hierboven, het is gelukt!
🦋
Ken of ben je iemand die ook over dit onderwerp contact zou willen maken? Neem contact op met mij, Jeanette, coördinator van het Rouwcafé in Oss, 06-308 63 653.
🦋
Dank aan alle deelnemers, Ini Mini voor de gastvrije ontvangst en Elsbeth! 🙏
🦋
#Lezingoverrouwenverlies #lotgenotennazelfdoding
#rouw #verlies #rouwcafeoss
#elsbethkuysters #moederhartvolrouwenliefde #zelfdoding #zinvolvoortlevennaeengrootverlies
#iniminioss

Plaats een reactie