Lichtjesceremonie

lichtjesceremonie 2022

Lichtjesceremonie 31 oktober 2022

Voor het vierde jaar op rij organiseer ik weer een Lichtjesceremonie. Deze keer voor het vieren van de zielen van onze overleden kindjes en dierbaren. Ik kijk naar een ziel heel anders dan naar een overleden baby’tje. Ik werd me daar dit afgelopen jaar steeds meer van bewust. Fleurtje was een heel klein kindje maar nu, na 25 jaar, mag ze Fleur heten omdat ik haar niet meer als baby’tje zie maar als liefdevolle ziel die bij me is en met me mee leeft. Er gebeuren de wonderlijkste dingen en ik voel vaak dat Fleur de regie heeft.

Wat gaan we doen en wanneer?
Op maandag 31 oktober wordt het Keltische Samhain gevierd. Het is onder andere een viering voor eenieder die ons heeft verlaten. Er worden kaarsen aangestoken om bescherming te geven. In die periode is de sluier tussen de andere wereld en onze wereld heel dun. Hoe mooi is het om juist dan ruimte te maken voor het vieren van de zielen van onze kindjes en dierbaren. We steken kaarsen aan en doen een ritueel. Ook zal er mooie muziek zijn en zullen er toepasselijke gedichten en teksten worden voorgelezen. Misschien vind je het fijn om één of meer foto’s mee te nemen om bij je kaarsje of kaarsjes die je aansteekt te zetten.

Wie kunnen meedoen?
Iedereen die een of meer kinderen mist, lang- of kortgeleden, overleden tijdens de zwangerschap, rond de bevalling of in de jaren erna en ook als je een of meer miskramen en/of abortussen hebt meegemaakt, want ook daarbij zijn zielen aanwezig en ook die mogen we in het licht zetten. Verder als er een dierbare is overleden, ben je van harte uitgenodigd. Een partner, vader, moeder, zus, broer, oma, opa, vriend, vriendin, noem maar op. Kortom als het vieren van de zielen en ze in het licht zetten je aanspreekt, ben je zeer welkom.

Waar en hoe laat komen we bij elkaar?
We komen om 19:30 uur bij elkaar in @Paulus, Oude Litherweg 2 in Oss. Het zal ongeveer om 21:00 uur afgelopen zijn.

Vrijwillige bijdrage
Deelname is gratis. Er is een box waar een vrijwillige bijdrage in gegeven kan worden. Dat kan dus contant maar je mag ook om een tikkie vragen. Dank je wel!

Hoe kan je aanmelden?
Door een mail te sturen naar jeanette@vlindermama.nl met vermelding van je naam en met hoeveel mensen je deelneemt. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met alle benodigde informatie.

Freddy van Eerd van Tempus Uitvaartzorg helpt met het organiseren!

We verwelkomen je heel graag op maandag 31 oktober!

Lieve groet, Freddy en Jeanette

Plaats een reactie