Dankbaar

Kerst 2022 2

Lieve lezers van mijn (bijna) wekelijkse mail,

De feestmaand december is alweer halverwege en de Kerstdagen komen eraan. Voor sommigen een moeilijke periode in plaats van een leuke. Of mag ik zeggen een periode met fijne en verdrietige momenten? Als we een kind, partner, ouder, broer, zus, vriend(in) of vul  maar in missen omdat ze overgegaan zijn, dan is er natuurlijk verdriet en gemis. Mag dat er ook zijn dan? Of moeten we vrolijk zijn?

Als we de emoties die opkomen er kunnen laten zijn, dan zal verdriet en blijheid afwisselen. Het is niet wat we gewend zijn, maar het geeft ruimte. En trek je even niks van je omgeving aan als ze niet begrijpen of invoelen dat je verdrietig bent. Dat is hun reactie, ze begrijpen het dus echt even niet. Luister naar jouw gevoel. Dat brengt je verdriet maar ook opluchting en blijheid.

Het afgelopen jaar werd het voor mij steeds duidelijker dat ik mag uitdragen dat dood niet betekent dat iemand weg is. Het lichaam houdt op maar de ziel bestaat nog. En zoals Marie-Claire van der Bruggen het in haar boekje Het sprookje van de dood zo mooi zegt: ze zijn Thuis, in het licht en de liefde. En het allermooiste is dat we contact kunnen hebben. Op veel verschillende manieren. Van de zielen uit of van onszelf uit. Via een medium of door te praten tegen de overgegane ziel of door te schrijven. Ik heb zelf veel ervaringen van contact met Fleur. Schrijvend, haar om hulp vragend, haar bedankend. Het is heel ondersteunend om die nabijheid te ervaren. Mocht je hierover een keer van gedachten willen wisselen, dan ben je van harte welkom! Klik hier.

Op zondag 11 december was het weer Wereldlichtjesdag. Om 19 uur staken ouders kaarsjes aan voor hun overleden kind(eren). Een ontroerend mooi initiatief dat wereldwijd georganiseerd wordt zodat er een golf van licht over de aarde gaat voor alle kinderen die overleden zijn.

Terugkijkend op het afgelopen jaar ben ik vooral heel dankbaar. Voor de nabijheid van Fleur in mijn leven en ik wil jullie bedanken. Voor jullie belangstelling voor mijn activiteiten, voor de vele mooie ontmoetingen! In workshops met Willemien Geurts, Astrid van der Heijden, Olga van Vugt, Noëlle Marres, Mieke Dengerink en Ton Bons. In trajecten van Licht Leven, in EMDR-sessies, in de Rode Tent, op de Rode Tentdag of in de Vrouwencirkel. In het Rouwcafé, op Vrouwenfestival Lorelei, bij de Lichtjesceremonie of bij de workshops voor de hanging baskets. Veel verschillende mogelijkheden 😊

Ik wens dat jullie je gesteund, gehoord en gezien voelen.

En ik wens jullie heel mooie Kerstdagen met alles wat zich aandient. En een gezellige jaarwisseling met mooie intenties voor 2023.

In deze tijd van het jaar met de korte dagen kies ik voor even rust met lezen, puzzelen tijdens Top 2000 luisteren, schaatsen kijken en rommelen 😊. De mails komen begin volgend jaar weer. Alle goeds voor jullie en ik blijf dankbaar!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie