Een beeldje

Goededag!

Graag vertel ik over mijn ervaringen de afgelopen twee weken.

Allereerst de dansavond op  vrijdag 19 april ter ere van 100 jaar Rolando Torro, de oprichter van Biodanza. Zijn kleinzoon nam 800 dansers mee in de dans! Ik kon me er geen voorstelling van maken, maar het was prachtig. En Erica Nap zong haar ode aan Rolando aan het begin en einde en dat was ook geweldig!! Hier de link naar het lied We dansen het leven op Spotify, heerlijke swingende dans! Ik heb er met volle teugen van genoten! En mocht meerijden met 3 andere dansers, heel gezellig!!

Op zondag was ik uitgenodigd door Jolanda om de voorstelling van Dansschool Dimphy te komen bekijken in de Lievekamp. De dochter van Jolanda danst mee, dat was super om te zien maar de hele kleintjes stalen de show hoor! ZO LIEF!! En geweldig hoe alles soepel verloopt, ik denk dat ik niet wil weten hoe dat achter de schermen gaat, bizar knap met zoveel dansers!!

Op maandagavond 22 april was de eerste bijeenkomst van de tweede lotgenotengroep van moeders die een kind aan zelfdoding hebben verloren. Dat ze er zijn heeft een heel verschrikkelijke reden. Maar hoe mooi is het als ze in een veilige setting hun ervaringen kunnen delen. Ze komen daardoor in verbinding omdat ze herkenning vinden en er erkenning is voor de ervaringen die ze hebben. Zo mooi! De volgende datum is al gepland, maandag 27 mei om 19:30 uur.

Op donderdag 25 april was er weer een avond met Medium Noëlle bij mij in huis. Wat ben ik onder de indruk van de boodschappen die ze doorgeeft. En ze schrikt nergens van terug. De meeste vrouwen die aanschoven aan de tafel kenden heftige verliezen. Als ik dan zie dat ze met een glimlach op hun zachte gezichten weer de deur uit gaan, weet ik genoeg.
Noëlle ervaart in haar lichaam wat de overledene gevoeld heeft bij het overlijden waardoor ze de doodsoorzaak kan duiden. Het kan zo helpend zijn in het rouwproces om (meer) duidelijkheid te krijgen. 
Dank je wel Noëlle, het was een prachtige bijzondere avond. Op naar dinsdag 25 juni, die al vol is. En we gaan ook weer avonden organiseren op de donderdagen 25 juli, 22 augustus en 26 september. Aanmelden kan weer.

Afgelopen woensdag ben ik naar Haarlem gereden, naar mijn neef Fred en zijn man Paul. Zo fijn om bij hen te zijn. Maar het had ook een reden. Fred had een beeldje van een overleden tante en wilde dat aan mij overhandigen. Het was voor de tante een aandenken aan een “spontane abortus” zoals Fred het noemde. Hij vond dat het beeldje bij mij zou passen. Lief! Hij vertelde me afgelopen oktober dat mijn oma’s eerste kindje ook dood is geboren. Oma Hendrikje is al in 1927 overleden. Toen was mijn moeder 4 jaar.
En ik ben dus niet de enige in de familie van mijn moeders kant die een doodgeboren kindje kreeg. Mijn oma dus, Freds moeder (haar derde kindje), mijn tante Rie van wie het beeldje was en mijn moeders eerste kindje. Van tante Rie wist ik het niet. Het was mij nooit verteld. Ik dacht dat ze geen kinderen had. Van mijn moeder wist ik het wel. Van Freds moeder wist ik het na de geboorte van Fleurtje. Toen vertelde mijn tante het mij. Van mijn oma en tante Rie dus pas afgelopen oktober. Alle vrouwen zijn inmiddels overleden.

Ik heb even de tijd genomen om dit allemaal door te laten dringen. Het geeft wel weer aan hoe het verlies van een kindje in de zwangerschap verstopt werd, hoe er niet over gepraat werd. Ik was bijna boos dat het niet met mij gedeeld was terwijl ik het ook meegemaakt heb. Maar ik besefte me later dat het zo ging in die tijd. Net na de oorlog, emoties werden weggestopt. Een manier om te overleven. Wel heel veel eenzaamheid en verdriet op die manier. Ik heb het beeldje een mooie plek gegeven op de piano.

Ik ben dankbaar dat ik meer open mocht en kon zijn na de geboorte van Fleur. En zeker vanaf 2019, toen ik mijn praktijk Vlindermama opende. Daardoor heb ik zoveel mooie gesprekken mogen hebben met moeders die ook een kind(je) verloren hebben. En ik ben ook dankbaar dat ik, door mijn eigen ervaringen, nu troost en ondersteuning kan geven door op een spirituele manier te kijken naar de dood. Het boekje Het sprookje van de dood helpt daarmee, de mogelijkheid die ik kan bieden om bij mediums aan te schuiven om contact te maken met de zielen van deze kinderen, meer informatie te krijgen of bevestiging te vinden. Of te gaan ervaren hoe makkelijk het is om in contact met een overleden dierbare te komen in mijn workshops. Door steeds beter tekens te zien en daar troost door te krijgen. Alles komt uit mijn eigen ervaringen en zoektocht naar troost en betekenis.

Mijn workshops Een spirituele kijk op de dood, contact met overleden dierbaren zijn weer op dinsdag 4 juni, vrijdag 13 september en dinsdag 8 oktober. Op mijn website vind je alle informatie.

Gisteren kwam lieve vriendin Karin op bezoek en we hebben heerlijk naar de stad gewandeld, gelunched en bijgepraat. Na 7 jaar hadden we weer een afspraak, teveel te bepraten hoor! Maar we laten het nu niet meer zo lang duren! Dank je wel trouwe lieve vriendin! Mooie herinneringen opgehaald!

En dan komen de workshops voor de baskets eraan! Ik heb op de website gezet op welke data er nog plek is. Dus mocht je nog aan willen sluiten? Van harte welkom!

We hebben weer een datum voor Vrienden na het leven gepland. Op donderdag 20 juni kun je aansluiten om te delen over het verlies van een vriend of vriendin aan zelfdoding. De vorige bijeenkomst heeft veel gedaan met de deelnemers. Zo belangrijk om met lotgenoten te kunnen delen in een veilige setting. We zijn in het Rouwcafé dankbaar dat we dit mogen doen.

Op vrijdag 31 mei verzorgen Willemien en ik de workshop Familieopstelling in de mandala. Er is nog een plekje vrij, voor jou?

De futen zijn aan het baltsen en samen zwemmen, zal ik maar zeggen. Ze hadden een nest vlakbij de spin, eerst bij het eiland, daarna langs de rietkraag. Maar er kwam geen ei, denk ik. Eergisteren waren ze samen druk aan het bouwen in de kleine vijver achter de Visstraat, waar ook de zwanen broeden. Wie weet gaat deze poging wel lukken! Ik duim ervoor!

Rest me jullie een mooi weekend te wensen, fijn dat je mijn verhalen tot zover hebt gelezen, dankjewel!

Ik hoop je binnenkort te ontmoeten!

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie