Druk druk druk

Druk druk druk

Zonet was ik aan de wandel en zoals dat dan gaat ben ik bezig met de inhoud van mijn nieuwsbrief. Dat ik wil vertellen over mijn volle hoofd en de onrust die dat brengt als ik denk dat ik zo druk ben. Ik ben bezig met het opsommen van alles en poef er vliegt een vlinder tegen mijn wang! Nog nooit gehad! Denk gelijk aan Fleur, die lieve mooie ziel. Ik hoef het niet op te noemen, het is alweer geweest. Neem elke dag per uur, dat was een wijze les verleden week. Ik praatte met Diny over mijn volle hoofd. Ik weet oprecht niet meer wat ze precies zei, maar de rust kwam over me en ik heb de afgelopen week als heel waardevol en mooi ervaren. Zo blij mee!! Dus ik oefen om niet te zeggen of denken dat ik zo druk ben maar dat ik zoveel mooie en waardevolle activiteiten mag doen. En dat is helemaal waar!!

Vanavond met plezier nog één baskets workshop, wat gaat de tijd ook snel!

Ik ga nog wel even de mooie activiteiten met je delen: donderdag avond was eigenlijk de lezing van Reni de Bie over verlies in of net na de zwangerschap voor het Rouwcafé. Omdat we drie aanmeldingen hadden, zijn we in mijn huis bij elkaar gekomen. Er werd intens gedeeld over de ervaringen en we hebben allemaal een kaarsje aangestoken. Zo waardevol om ruimte te voelen om dat te vertellen wat je vaak niet kunt vertellen omdat er vaak geen ruimte voor is. Er was alle tijd voor de ervaringen!

En vrijdagavond was er een Rode Tent met als thema kindverlies, ruimer dan babyverlies. Daar waren vijf vrouwen en we hebben ook allemaal kunnen vertellen wat onze ervaringen zijn. Van een oma die een kleinkind verloor tot moeders die een kind aan zelfdoding verloren tot het verlies van een kindje tijdens de eerste weken van de zwangerschap. Alles mag er zijn en we wegen de ervaringen niet. We mogen voelen wat het met ons doet en het doorvoelen en delen geven heling.

Dank voor jullie openheid en durf en moed om deel te nemen. We hebben de Baby Loss Awareness Week afgesloten met de Wave of Light. Zondag om 19 uur werden over de hele wereld kaarsjes aangestoken voor het verlies van kinderen in de zwangerschap, rond of na de bevalling. Heel mooi initiatief!

Wat ik ook heel mooi vond was dat de vrouwen open stonden voor een spirituele kijk op de dood en wat dat troost kan brengen. Daar ben ik dan zo dankbaar voor! Niet alleen het verdriet maar ook de troost.

En ik vertel nog graag dat de fuut vandaag weer in de vijver was! 😉

Wens jullie een goede week en graag tot een volgende keer, bij mij thuis of met een volgende nieuwsbrief!

Liefs van Jeanette

 

Plaats een reactie