Daar ben ik weer

Daar ben ik weer, vol met verhalen over de afgelopen twee weken 😉

Allereerst de Rode Tent van 8 april. Wat een mooie avond werd het. De vrouwen hadden allemaal een lied gekozen om te laten horen of te zingen of mee mee te zingen. En ze deelden waarom ze dat nummer gekozen hadden. Dan gaan we al gelijk de diepte in. Dank voor jullie openheid, het was heel helend. De volgende Rode Tent is op woensdag 8 mei, volgende week wordt het thema bekend gemaakt.

De dag erna ben ik naar de reünie geweest van de volleybalclub in Voorthuizen. Die bestond 50 jaar! En ik was bij de oprichting en heb in het bestuur gezeten. Een bijzonder verhaal hoe ze mij gevonden hebben. Ene Rob ging naar zijn nieuwe buurvrouw met een bosje bloemen en ze raakten aan de praat. Vertelt buurvrouw Ieneke dat ze Jeanette de Kruijk kent, haha, Rob kende mij ook! Was ook lid van de volleybalclub geweest! Zo werd mijn mailadres doorgespeeld en was ik welkom. Ieneke ken ik omdat zij met haar man jaren geleden het huis gekocht heeft van mijn ouders. Ik heb haar leren kennen toen ik mijn 60e verjaardag en Fleurtje 20 jaar in ons leven ging vieren. Nog een heel verhaal, maar dat huis, wat zij dus weer verkocht heeft, komt vanaf augustus op NET5 in een nieuw klusprogramma 5 jaar gratis van Talpa. Dat is wel hilarisch, kunnen we nog binnenkijken in ons ouderlijk huis en zien wat een mooie plek het nog steeds is. Benieuwd hoe het er aan toe gaat!

Nou, wat een verhalen, maar op de reünie kwam ik dus een vriendinnetje tegen die ik 45 jaar niet gezien had! Nienke! We herkenden elkaar niet maar werden geholpen. En wat een leuke ontmoeting was dat! Ik heb er zeer van genoten! En er kwamen allemaal herinneringen en foto’s naar boven. Superleuk!

De vrijdag erna ben ik naar Den Ham gereisd om bij Hetty (van Lorelei, de voetengodin) op bezoek te gaan en lekker te wandelen, eten en een spelletje te spelen. En natuurlijk veel bijpraten! Heel fijn omdat ik haar dit jaar niet ga zien op Lorelei! Na een heerlijk bezoek en een nachtje slapen ben ik naar Gieterveen gereden.

Daar mocht ik meedoen aan een weekend zingen met Fysiek Zingen van Nanko. Ik ben eerder een keer naar Herpt geweest voor een avondje zingen. (voor 7 euro!!) Hij leert eerst de tekst en het ritme, waar liggen de accenten, dan de melodie, zoeken naar je fijnste stem (alt, mezzo of sopraan) en dan heerlijk zingen met expressie in je hele lijf!! Superleuk! We hebben het weekend besteed aan Thinking out loud van Ed Sheeran en Free Falling van Tom Petty. Heel mooie arrangementen en Nanko brengt het allemaal heel losjes en met humor. Op zondag hebben we een klein optreden gegeven voor aanwezige familie en vrienden. Het was superleuk!! Tussendoor heb ik ook nog Loes en Gerhard in Blauwestad bezocht en mocht er een nachtje slapen. Wat een gezellig bezoek, ook met veel bijpraten. Het maakt niet uit of we elkaar langer niet gezien hebben, we pakken de draad zo weer op! Heerlijk!!

Die maandag moest ik wel bijkomen. Heel leuk en intens allemaal. En dinsdag gaf ik mijn workshop Een spirituele kijk op de dood, contact met overleden dierbaren. Er was ruimte voor het delen van verhalen over het ervaren van het overlijden van dierbaren. Beide vrouwen over hun moeder, één ook over haar vriendin en de ander ook over haar vader. Ik ben steeds weer onder de indruk van de openheid van de vrouwen. En dat is zo mooi omdat dat helpend is in rouw. Praten en huilen zeg ik weleens. Het mag er allemaal zijn. Dank voor jullie openheid, heel bijzonder. Geïnspireerd gingen ze weer op pad.
Wil jij dat ook eens ervaren? Op vrijdag 3 mei staat weer een workshop gepland. Je bent van harte welkom.

Medium Noëlle komt volgende week weer een avond consulten geven. Deze avond is VOL! Maar op dinsdag 25 juni komt ze ook naar Oss. Daar zijn nog plekjes vrij. We hebben al 15 avonden samen georganiseerd. Bijzonder hè, mede dankzij jullie! BEDANKT!!! voor het vertrouwen in ons.

Deze week stond een workshop Familieopstelling in de mandala. Daar waren geen aanmeldingen voor. Dan wandelen Willemien en ik samen en komen er ook weer ideeën naar boven. Er komt een verandering aan, we zijn erover aan het denken. Meer nieuws na de zomer! We hebben al 22 workshops samen verzorgd! Ook hiervoor ben ik heel dankbaar! Op 31 mei staat ook een workshop, daar is nog één plekje vrij. Voor jou?

En dan zijn de voorbereidingen voor de workshops hanging baskets in volle gang! Het sphagnum mos is besteld en binnenkort ga ik kijken hoe de plantjes groeien! Op de website heb ik de data bijgewerkt en welke vrije plekken er nog zijn. Je kunt nog aansluiten hoor! Ook daarvoor van harte welkom!! Klik hier voor de data.

Komende maandag 22 april start een nieuwe moeders-groep voor lotgenoten die een kind aan zelfdoding verloren. We zijn onder de indruk dat we zoveel moeders bereiken om contact met elkaar te maken en verhalen te delen. We geven daar heel graag ruimte voor. En heel mooi is dat Joan, die als eerste bij het Rouwcafé aanklopte voor lotgenoten-contact, deze groep gaat begeleiden.

En dan nog het volgende. Voor de verjaardag van mijn zoon Vincent heb ik een wollen trui gebreid. En gisteren kwam hij hem ophalen en ook lekker eten hier! Zo gezellig! Veel plezier ermee en warme uren lieve zoon!

Vanavond ga ik dansen met 800 andere dansers! Ter ere van de 100e  geboortedag van Rolando Torro, oprichter van Biodanza, is deze avond georganiseerd. De kleinzoon van Rolando zal een vivencia verzorgen. Ik ben heel benieuwd!

Rest me jullie een mooi weekend te wensen, hopelijk met droge periodes en zon!!

Liefs van Jeanette

En als je er nog bent: 😉

Als toetje de video over het huis en de opname van Thinking out loud van Ed Sheeran, nou ja arrangement van Nanko.

Plaats een reactie