Bang

narcis

Wat een verwarrende tijd is het. Vandaag de meeste regels eraf. Dat stemt me blij. Maar dan geeft een enge man opdracht om OekraÏne binnen te vallen en worden zoveel mannen gebruikt om oorlog te voeren als slaven van hem en moeten Oekraïners vechten voor hun vrijheid. Bizar, er zijn alleen maar verliezers. En zoveel onschuldige burgers komen in deze oorlog terecht of verlaten huis en haard en slaan op de vlucht.

En wat kunnen we hier doen? Zorgen maken om wat er gebeurt?

Ik merk, dat ik er ook weer uit moet stappen, uit die gedachten. Het maakt me bang en dat wil ik niet meer. Bang worden door die gedachten haalt me naar beneden. Die gedachten opmerken is al een heel groot voordeel. Dan kan ik me ook weer op andere dingen richten. En dan zie ik de narcissen op mijn tafel. Wat een rijkdom!! De natuur haalt me uit mijn malende gedachten. Als ik mijn zintuigen gebruik, kijk, ruik, voel, hoor of proef, dan ben ik in het nu. En hier en nu is er geen probleem. Mijn gedachten brengen me naar het verleden of de toekomst. Dan denk ik: het had anders moeten gaan of ik vrees dat het  helemaal misgaat. Ik heb geen idee. Ik weet niet hoe het zou moeten gaan. Hoe kunnen we dat weten. We maken zo snel een beeld van hoe het zou moeten zijn om het goed te laten zijn. Maar het gaat bijna altijd anders! En ik heb er geen invloed op hoe het gaat. Als ik invloed had gehad, dan zou mijn leven heel anders gelopen zijn. Dus het leven is niet maakbaar.

Ik heb compassie met alle mensen die hierin meegetrokken worden, voel mee, heb mededogen, stuur licht en liefde maar lijd niet mee. Zo lukt het me om niet bang te zijn. Ik denk dat mijn angst niet helpend is. En ik kan naast het zien van de ellende ook genieten van deze mooie narcis.

Hoe is het voor jou?

Elke donkere maan organiseer ik een Rode Tent. Daar delen vrouwen wat er in hun leven gebeurt, waar ze het moeilijk mee hebben en waar ze dankbaar voor zijn. Heb je behoefte om een keer mee te doen, dan ben je van harte welkom op woensdag 2 maart vanaf 18 uur. Het is heel mooi om in deze verwarrende tijd als vrouwen bij elkaar te komen. Zo ondersteunen we elkaar. Alle informatie vind je op mijn website.

Mocht je vastlopen in angst, neem dan contact met me op. We gaan in een vrijblijvend gesprek op pad om te ontdekken of ik iets voor je mag betekenen en je pad naar een licht leven loopt. Je bent van harte welkom! Je kunt hier een vrijblijvend gesprek aanvragen.

Heb een zonnig weekend.

Liefs van Jeanette

Plaats een reactie